Algemene voetverzorging

Onder algemene voetverzorging vallen verschillende behandelingen, zoals het behandelen van ingegroeide nagel, eelt, eeltpitten, likdoorns, schimmelnagels en kalknagels. Voor al deze behandelingen bent u bij Samira Verreydt aan het juiste adres. In onderstaande tekst zal meer uitleg worden gegeven over de specifieke klachten die mensen kunnen krijgen en de verschillende behandelingen die zij aanbiedt.

Ingegroeide nagels

Ingegroeide nagels behandeling 

Eelt verwijderen

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van de huid die wordt veroorzaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan druk en/of wrijving. Eelt ontstaat meestal onder de voeten. Heeft u last van overmatig eelt? Samira kan u niet alleen helpen bij het verwijderen van hardnekkig eelt, maar ook de oorzaak achterhalen en preventieve maatregelen adviseren wanneer nodig.

Eeltpitten/Likdoorns behandelen

Eeltpitten/likdoorns zijn pijnlijke eeltplekken die ontstaan onder de voet of tussen de tenen. Ze ontstaan wanneer een plek waar al eelt aanwezig is wordt blootgesteld aan meer druk. Een van de meest voorkomende oorzaken van eeltpitten/likdoorns zijn slecht passend schoeisel. Samira helpt u graag bij het verwijderen en het behandelen en kan u ook advies en tips geven over het voorkomen van nieuwe eeltpitten/likdoorns.

Schimmelnagels/Kalknagels behandelen

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie op de nagels van de voeten. Een schimmelnagel kan ontstaan door vocht en warmte, dit zorgt ervoor dat de schimmels zich makkelijker in de huid en nagels kunnen nestelen. Daarnaast raken beschadigde nagels makkelijker geïnfecteerd. Samira helpt u graag verder bij de behandeling van schimmelnagels.

Andere klachten?

Heeft u last van andere voetproblemen, zoals bijvoorbeeld ingegroeide nagels, nagelbreuk of scheve nagels? Bekijk onze Voor wie? pagina voor een compleet overzicht van al onze behandelingen.

Heeft u interesse in één van de bovenstaande behandelingen of wilt u graag meer informatie over de algemene voetverzorging? Neem dan gerust contact op.