Podologische technieken

Onder podologische technieken vallen behandelingen die te maken hebben met bijvoorbeeld diabetische, reumatische of oncologische voetproblemen. Ook kan zij u helpen met het behandelen van een ingegroeide nagel of bij het plaatsen van een orthese. Samira Verreydt behandelt daarnaast ook orthonyxie, orthoplastie en onychoplastie.

Voetproblemen

Onder de term voetproblemen vallen problemen zoals diabetische, reumatische of oncologische voetproblemen. Bij al deze problemen bent u bij Samira aan het juiste adres.

- Diabetische voetproblemen

Heeft u last van diabetes, dan is de kans groot dan u ook voetklachten krijgt. U kunt bijvoorbeeld wondjes op uw voeten krijgen die moeilijk uit zichzelf genezen. Het is daarom extra belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw voeten goed verzorgt en controleert. Samira kan u helpen bij het verzorgen/controleren van uw voeten en kan u tips en advies geven.

  • Reumatische voetproblemen

Als u reuma heeft, dan kunt u te maken krijgen met voetklachten. Er kunnen ontstekingsreacties ontstaan in uw gewrichten, die ervoor zorgen dat lopen en staan erg pijnlijk wordt. Samira kan u ook bij deze klachten helpen, om ervoor te zorgen dat de pijn zo goed mogelijk verlicht wordt.

  • Oncologische voetproblemen

Patiënten die een chemokuurbehandeling doorgaan, kunnen ook last krijgen van voetklachten. Chemokuurbehandeling kan veranderingen veroorzaken aan de voeten, oncologische voetverzorging is daarom ook erg belangrijk. Samira kan u helpen door bijvoorbeeld uw voeten te controleren, te verzorgen of door tips en advies te geven.

  • Ingegroeide nagels

Een ingegroeide nagel wordt veroorzaakt wanneer de zijkant/het puntje van een nagel het nagelbed ingroeit. Ingegroeide nagels kunnen zeer pijnlijk en vervelend zijn. Het is daarom ook erg belangrijk om het goed te laten behandelen. Heeft u last van een ingegroeide nagel? Samira helpt u graag verder.

  • Ortheses

Ortheses worden gebruikt bij het verhelpen van teenklachten zoals klauw- en hamertenen, likdoorns en/of eelt. Ze helpen vooral bij het beschermen van uw tenen of om de stand van uw tenen te verbeteren.

Andere klachten?

Heeft u last van andere voetproblemen, zoals bijvoorbeeld schimmelnagels, eelt of likdoorns? Bekijk dan onze Voor wie? pagina voor een overzicht van al onze behandelingen.

Heeft u interesse in één van onze behandelingen of wilt u graag meer informatie over de podologische technieken die Samira toepast? Neem dan gerust contact op.